Verkeersongeval

Verkeersongeval gehad?

Heeft u een verkeersongeval gehad en denkt u dat er een andere partij aansprakelijk is? Neemt u dan direct contact met ons op om te overleggen. Bij ons is dit meestal kosteloos. Wij kunnen u uitleggen op welke schadevergoedingen u recht heeft. Dit is vaak meer dan u denkt!

Op zoek naar een schadevergoeding?

Wij maken er werk van. De schadevergoeding en het hersteltraject waar u recht op heeft.

Contact

Verkeersongeval met een motorvoertuig

verkeersongeval

Als er een bestuurder van een motorvoertuig schuldig is aan het ontstaan van een ongeval dat u is overkomen dan is het mogelijk om uw schade te claimen bij de WAM-verzekeraar van die auto. Vaak is het al genoeg als u over het kenteken van dit voertuig beschikt en/of een ingevuld schadeaangifteformulier heeft. Ieder motorvoertuig dient in Nederland verplicht een WAM-verzekering af te sluiten.

Ook als het ongeval gedeeltelijk aan uw eigen schuld te wijten is, komt u in aanmerking voor een vergoeding. Het kan wel zo zijn dat u dan maar recht heeft op een gedeeltelijke vergoeding van uw schade.

Wilt u weten welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen? Klik dan hier. Dit is vaak meer dan u denkt. Lees ook onze succesverhalen.

Fietser of voetganger

Als u slachtoffer bent geworden van een ongeval door toedoen van een voetganger of fietser dan kunnen wij uw schade in de meeste gevallen verhalen. Vaak heeft de voetganger of fietser een aansprakelijkheidsverzekering die in dat geval uw schade vergoedt. Mocht dat niet zo zijn, dan moet de voetganger of fietser uw schade zelf vergoeden. In dat geval is het mogelijk om eerst een verhaalbaarheidsonderzoek te laten uitvoeren. Dit houdt in dat er wordt onderzocht of de aansprakelijke partij over financiƫle middelen beschikt om uw vordering te kunnen voldoen.

Ook als het ongeval gedeeltelijk aan uw eigen schuld te wijten is, dan komt u in aanmerking voor een vergoeding. Wel kan het zo zijn dat u dan maar recht heeft op een gedeeltelijke vergoeding van uw schade.

Als u zelf voetganger of fietser was tijdens een ongeval en er een motorvoertuig (auto of brommer) bij betrokken was dan kunt u ook uw schade claimen. In dat geval is het zelfs zo dat de wederpartij minimaal 50% van uw schade moet vergoeden, ook al is er sprake van eigen schuld. Alleen in het geval van overmacht is dit anders.

Wilt u weten of uw schade voor vergoeding in aanmerking komt? Neem contact op

Waarborgfonds

Is er een motorvoertuig betrokken bij het ongeval en is deze bijvoorbeeld doorgereden? Ook dan heeft het zin om contact op te nemen. Soms kunnen wij de identiteit van de aansprakelijke verzekeraar achterhalen aan de hand van camera's op de weg of bij gebouwen in de buurt. Omdat camerabeelden vaak maar enkele dagen bewaard worden kunt u hier het beste zo snel mogelijk achteraan gaan.

Als de identiteit van de wederpartij echt niet meer te achterhalen is, wordt de schade in sommige gevallen vergoed door het Waarborgfonds Motorverkeer. Neemt u in dat geval snel contact op! Om aanspraak te maken op een vergoeding dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden zoals bijvoorbeeld het doen van aangifte. Hier zit een strakke tijdsperiode aan verbonden!

Als de dader onbekend is en u zelf op of in een motorvoertuig zat tijdens het ongeval dan kunt u in sommige gevallen alsnog uw schade vergoed krijgen. Bijvoorbeeld als u een schadeverzekering voor in- of opzittenden heeft afgesloten. Dit wordt vaak aangeboden bij het afsluiten van de verplichte WAM-verzekering. Indien dit het geval is dan kunnen wij meestal kosteloos uw schade verhalen.

Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering

Ook als u een ongeval heeft gehad door toedoen van een voetganger of fietser kunnen we uw schade in de meeste gevallen verhalen. Vaak heeft de voetganger of fietser een aansprakelijkheidsverzekering die in dat geval uw schade vergoedt. Mocht dat niet zo zijn, dan moet de voetganger of fietser uw schade zelf betalen. In dat geval is het mogelijk om eerst een verhaalbaarheidsonderzoek te laten plaatsvinden.

Overige Verzekeringen

Naast de vergoeding door een WAM verzekeraar of een aansprakelijkheidsverzekeraar kunt u ook nog recht hebben op een vergoeding van uw ongevallenverzekeraar, inzittendenverzekeraar of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar. In sommige gevallen wordt deze vergoeding verrekend met de letselschadevergoeding maar soms ook niet. Het loont dus om al uw verzekeringen aan te spreken. In sommige gevallen is een ongeval ook als een bedrijfsongeval aan te merken en kunt u (ook) een beroep doen op de verzekeringen van uw werkgever.

Ongeval in het buitenland

Een ongeval in het buitenland? Ook dan kunt u in veel gevallen uw schade claimen. De WAM-verzekering is namelijk niet alleen in Nederland verplicht maar ook in veel andere (Europese) landen. Indien het ongeval in Europa heeft plaatsgevonden dan wordt de schade in veel gevallen zelfs behandeld door een Nederlandse verzekeraar via het Nederlands Bureau der Motorrijtuigverzekeraars.

Als de aansprakelijkheid is erkend volgt het schaderegelingstraject. Tijdens dit traject wordt onderzocht hoe hoog de schadevergoeding is, waar u recht op heeft.

Wilt u meer weten over de hoogte van de schadevergoeding waar u recht op heeft? Klik hier

Of heeft u een bedrijfsongeval meegemaakt? Klik hier