Waarborgfonds Motorverkeer

Slachtoffer van een verkeersongeval?

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeval waar een motorvoertuig bij betrokken is geraakt en is de identiteit van dit voertuig onbekend? Neemt u dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Hulp nodig?

Wilt u ook weten of u recht heeft op kosteloze bijstand? Neem contact op.

Contact

Waarborgfonds

Is er een motorvoertuig betrokken bij het ongeval en is deze bijvoorbeeld doorgereden of blijkt het voertuig gesloten te zijn? Ook dan heeft het zin om contact op te nemen. Soms kunnen wij de identiteit van de aansprakelijke verzekeraar achterhalen aan de hand van camera's op de weg of bij gebouwen in de buurt. Omdat camerabeelden vaak maar enkele dagen bewaard worden kunt u hier het beste zo snel mogelijk achteraan gaan.

Als de identiteit van de wederpartij echt niet meer te achterhalen is, wordt de schade in sommige gevallen vergoed door het Waarborgfonds Motorverkeer. Neemt u in dat geval snel contact op! Om aanspraak te maken op een vergoeding dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden zoals bijvoorbeeld het doen van aangifte. Hier zit een strakke tijdsperiode aan verbonden!

Lees hier meer over de voorwaarden.

Als de dader onbekend is en u zelf op of in een motorvoertuig zat tijdens het ongeval dan kunt u in sommige gevallen alsnog uw schade vergoed krijgen. Bijvoorbeeld als u een schadeverzekering voor in- of opzittenden heeft afgesloten. Dit wordt vaak aangeboden bij het afsluiten van de verplichte WAM-verzekering. Indien dit het geval is dan kunnen wij meestal kosteloos uw schade verhalen.

Wilt u weten welke schade het waarborgfonds moet vergoeden? Bekijk dan onze site gewijd aan het Waarborgfonds Motorverkeer.

>